Nieuws & media

Desinfiltral (hyaluronidase) uit het assortiment

Augustus 2020

Skin Tech Pharma was jarenlang leverancier van hyaluronidase (1500 IE) onder de naam Desinfiltral. Gezien het wereldwijde tekort aan grondstoffen is constante productie niet meer mogelijk en is Desinfiltral (hyaluronidase) uit het assortiment gehaald.

Skin Tech college - een consilium van educatieve informatie

Skin Tech College | Leer meer over actieve ingrediënten

In dit consilium volgt educatieve informatie over actieve ingrediënten voor huidverbetering.

De volgende actieve ingrediënten komen aan bod:

 1. Vitamine A
 2. Vitamine C
 3. Vitamine E
 4. Hyaluronzuur
 5. Resveratrol
 6. DMAE
 7. Organisch Silicium
 8. Zonne (of stralings-) filters
 9. Tyrosinase remmers
 10. Tranexaminezuur
 11. 4- Hexylresorcinol
 12. Combinatie A-C-E
 13. Lactobionisch zuur
 14. Hexapeptide-38
 15. Antioxidanten
 

Skin Tech College® 1/15 | Vitamine A

Vitamine A is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende, aan elkaar gerelateerde verbindingen. Het in vet oplosbare vitamine A staat bekend als retinol, behorend tot de groep retinoïden. Tot deze groep behoort ook vitamine A zuur, ook wel bekend als tretinoïne.

Vitamine A stimuleert de deling van de huidcellen. Het laagje dode huidcellen wordt hierdoor dunner waardoor een gezonde, jonge huid zichtbaar wordt. Maar retinoïden doen meer. Ze stimuleren de productie van collageen en voorkomen tegelijkertijd de afbraak van deze bouwstof van de huid. De dermis wordt daardoor dikker en steviger en rimpels worden minder zichtbaar.

Verschillende vormen

 • Retinylpalmitaat, wordt in de huid omgezet voordat het zijn werk kan doen. Max 0,3%
 • Retinylpropionaat (beperkt onderzocht), drie omzettingen in de huid nodig. Dringt makkelijk de huid binnen. Zeer geschikt voor gevoelige huid.
 • Retinol 0,4%-1% (boven marge NL 0,3% voor gezichtsproducten)
 • Retinaldehyde (in onderzoeken heel erg werkzaam) lijkt stabieler dan retinol en wordt effectiever in combinatie met glycolzuur.
 • Retinyl retinoate (nieuw) stabieler dan retinol
 • Hydroxypinacolone retinoate (nieuw) werkt direct op receptor.
 

Je vindt Vit. A. in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

Retinylpalmitaat      Nutritive A-C-E Lipoic Complex Cream

Retinylpalmitaat     Purifying Cream

Retinylpalmitaat     Blending Bleaching Cream

Retinol                      Actilift Cream

Retinylpalmitaat    Benebellum- Lumina Nightrecover Vit. A+E  

Retinylpalmitaat    Peel2Glow Purifyer& Skin Bloom

Skin Tech College® 2/15| Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur is een wateroplosbare vitamine antioxidant. De naam ascorbinezuur is afgeleid van a (niet) en scorbutus, een woord dat verbasterd is tot scheurbuik. Ascorbinezuur is dus een zuur dat scheurbuik voorkomt.

Vitamine C Is de meest voorkomende vitamine in de menselijke huid. In de natuur wordt vitamine C aangetroffen in twee isomere vormen, L- en D-ascorbinezuur hiervan is alleen het L-ascorbinezuur-isomeer is biologisch actief. Mensen kunnen deze vitamine niet synthetiseren.

Zelfs bij hoge doses orale inname van Vit. C (bijv. Citrus fruit, aardbeien, papaya en broccoli) zal slechts een klein deel ervan biologisch beschikbaar en actief zijn in de huid.

Vitamine C;

 • Is het meest rijke antioxidant in de huid wat vrije radicalen elimineert
 • Bevordert differentiatie van epidermale keratinocyten
 • Bevordert de barrièrefunctie van de epidermis door synthese en organisatie van barrière-lipiden
 • Is zon beschermend effect tegen zowel UVA als UVB
 • Zorg voor afremming van pigmentaanmaak door topicale applicatie van hoog geconcentreerd Vit. C.
 • Reduceert 52% van UVB geïnduceerd erytheem wanneer het gecombineerd wordt met SPF.

 

Aantal vitamine C derivaten:

 • Magnesium ascorbyl fosfaat (MAP)
 • Sodium ascorbyl fosfaat (APS)
 • Ascorbyl palminaat
 • Ascorbyl tetrainsopalmitaat (ATIP)
 • Ascorbyl glucoside
 • Magnesium ascorbyl palmitaat
 

Vitamine C is pas effectief wanneer er minimaal 4% is toegevoegd aan een product.

Je vindt Vit. C. in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

Ascorbyl palminaat           Nutritive A-C-E Lipoic Complex Cream

Ascorbic acid                      Nutritive A-C-E Lipoic Complex Cream

Ascorbyl palminaat          Blending Bleaching Cream

Gestab.vitamine C 18%   Benebellum Lumina vit. C 18% + HA serum

3-O-Ethyl ascorbinezuur  Peel2Glow Purifyer& Skin Bloom 

Hoog-gestab. vit C.          Peel2Glow Brightening&Filling

Skin Tech College® 3/15 | Vitamine E

Vitamine E is de term voor een groep krachtige vet oplosbare antioxidanten. Hieronder vallen tocopherolen en tocotrienolen, waarvan alpha-tocopherol de hoogste biologische activiteit heeft. α-Tocopherol is de belangrijkste lipide-oplosbare antioxidant in menselijke weefsels. Een tekort hieraan veroorzaakt zeer vroege foto-oxidatieve schade in de huid.

Helaas is α-tocopherol instabiel en wordt er in cosmetische producten veelal gebruik gemaakt van vitamine E esters zoals: tocopheryl acetate, tocopheryl linoleate, tocopheryl niconate.

Wist je dat onze huid volledig afhankelijk is van voeding en cosmeticagebruik voor vitamine E? Ons lichaam kan namelijk zelf geen vitamine E aanmaken. Van nature komen vitamine E en C het meest voor in de huid. De vitamines werken nauw samen, vitamine C kan geoxideerd vitamine E herstellen.

Vanwege de sterke anti-oxidatieve werking is aangetoond dat vitamine E invloed heeft op:

– Huidveroudering
– Absorptie van UV
– Barrière functie van de epidermis
– Bij de combinatie van vitamine C en E in het oplichten van pigment

Je vindt Vit. E. in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

Tocopheryl acetaat 

1,5 %    Purifying Cream

1,0 %    Benebellum- Lumina Nightrecover Vit. A+E 

0,7 %    Vit.E anti-oxydant Cream

0,6 %    Nutritive A-C-E Lipoic Complex Cream

0,7 %    Blending Bleaching Cream

0,16%   Actilift Cream

0,17%   Melablock HSP SPF 30 of 50 

Peel2Glow Purifyer& Skin Bloom

Skin Tech College® 4/15 Hyaluronzuur

Hyaluronzuur  (ook wel hyaluronan  of hyaluronaat genoemd) is een glycosaminoglycaan, een lichaamseigen stof wat op meerdere plaatsen in je lichaam voorkomt zoals in het oog,  bindweefsel, gewrichten en in de huid waar heteen belangrijke rol speelt in processen als wondgenezing en het binden van grote hoeveelheden vocht. In de huid is voor hyaluronzuur dan ook een belangrijke rol weggelegd voor hydratatie en volume.

 

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af vandaar dat hyaluronzuur veel voorkomt in anti-aging producten, zowel in crèmes en serums en als injectable.

Toediening van hyaluronzuur heeft echter een tijdelijk effect. Er zijn daarom, in het geval van injectables technieken om het langzamer door het lichaam te laten afbreken door hyaluronzuur te bewerken (cross-linken) en dan heet het een ‘filler’.

 

Een filler blijft (afhankelijk van de mate van crosslinking) langer in de huid aanwezig, daarom is een filler uitermate goed geschikt om de huid op te vullen en daarmee rimpels weg te werken. Echter verliest bewerkt hyaluronzuur de voordelen van een natuurlijk, onbewerkt hyaluronzuur.

 

Onbewerkt hyaluronzuur kan in verschillende ketenlengtes en verschillende moleculairgewichten gemaakt en aangeboden worden (laagmoleculair gewicht, LMW-HA en hoogmoleculair gewicht HMW-HA). Dit verklaart het verschil in kwaliteit bij cosmetische producten.

 

Wist je dat onbewerkt hyaluronzuur ook een belangrijke rol speelt in de turnover stimulatie van cellen, een anti-oxidant effect heeft en een rol speel in de reorganisatie van de matrix structuur? En dat het als een spons fungeert die de toegevoegde actieve ingrediënten langzaam blijft afgeven?

 

Neem bijvoorbeeld de RRS®- inject Skinboosters; deze hebben een basis van een HMW-HA van 1,8 miljoen Kda met lange ketens en zijn, afhankelijk van de indicatie, aangevuld met actieve ingrediënten die de huid repareren en stimuleren. Repair- Refill & Stimulate (RRS) dus.

 

Je vindt hyaluronzuur in de volgende producten van Skin Tech Pharma;

 

Skin Tech College® 5/15 | Resveratrol

Resveratrol heeft wetenschappelijk bewezen eigenschappen zoals antioxidantwerking die schade door UVB straling reduceert, anti-inflammatoire, melanogenese remmend, collageen synthese stimulerend en (cel) levensverlengend. Met deze eigenschappen is het een geliefd ingrediënt in cosmetica waarbij ‘anti-aging’ kan worden geclaimd. Injecties met resveratrol is nog effectiever en kan zonschade en rode huid huid reduceren, ook oneffen, gebobbelde huid en vaalheid wordt goed behandeld en het geeft een gezonde uitstraling van de huid.

 

Resveratrol behoort tot de polyfenolen familie van antioxidanten. Vaak worden polyfenolen geassocieerd met chocolade, rode wijn en druiven, maar polyfenolen zijn ook te vinden in een grote verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten, met name rauwe groenten, fruit, kruiden en specerijen.

 

Voor de cosmetische doeleinden wordt resveratrol gewonnen uit de Japanse knotweed (Polygonum cuspidatum). Resveratrol is een sterke antioxidant en kan de schade van UV-B straling op de huid voorkomen. Ook bezit het ontstekingsremmende eigenschappen en kan het syntheses van collageen stimuleren. Met deze eigenschappen is het een geliefd ingrediënt in cosmetica met anti-verouderingsclaims.

 

Op het cosmetisch niveau kan men constateren dat ook rimpels en collageenformatie vermindert door de werking op vrije radicalen. We zien dat rimpels en huidverslapping met resveratrol kunnen worden tegen gegaan.

Je vindt resveratrol in de volgende producten van Skin Tech Pharma;

Skin Tech College® 6/15 | DMAE

DMAE (dimethylaminoethanol) is onderdeel van het vitamine B-complex en komt van nature voor in het lichaam. Het is bewezen effectief in het liften en verstevigen van de huid doordat het de fibroblasten stimuleert, de levensduur van de huidcellen verlengt en de cross linking van collageen en elastine beschermt en herstelt. Dit resulteert enerzijds in een vollere, stevigere huid met meer volume en anderzijds in een zeer effectieve aanpak van huidverslapping en rimpel reductie. Er ontstaat een gezondere, strakkere en steviger huid met meer gedefinieerde gezichtscontouren.

 

DMAE heeft een unieke, belangrijke rol als veilige en effectieve strategie om de veroudering van de huid tegen te gaan.

 

 

Je vindt DMAE in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

 

Dimethyl Mea                                          Actilift Cream

Dimethylaminoethanol bitartrate       Atrofillin  Cream

 Dimethylaminoethanol                         RRS®-Inject Tensorlift

Skin Tech College® 7/15 | Organisch Silicium

Silicium (Si) is, na zuurstof, het op een na meest voorkomende element op aarde. Silicium komt o.a. voor als silicium dioxide (SiO2) of de overeenkomstige kiezelzuren gevormd door de hydratatie van het oxide.

 

Silicium heeft vele positieve eigenschappen; het speelt belangrijke rol in voeding en in de behandeling van huidveroudering. Het stabiliseert en onderhoudt de huidstructuren door waterstofverbindende electrostatische interactie met de eiwitten van de extracellulaire matrix.

 

In de huid is silicium nodig voor synthese van elastine en collageen EN stimuleert het de aanmaak van eigen hyaluronzuur. Niet alleen je huid maar ook je nagels, haren, botten en huidstructuren profiteren van toediening in de huid, bijvoorbeeld door injecties.

 

Uit een invitro studie waarbij de effectiviteit van 1 mcg/ml Silicium op humane fibroblasten werd geevalueerd kwamen de volgende bevindingen;

 

 • De synthese van hyaluronzuur nam toe met 2600% (26x)
 • De vermenigvuldiging van fibroblasten nam toe met 16%

 

 

Silicium is een zuiver vorm verkrijgbaar als injectable onder de naam RRS HA Silisorg, hoewel silicium al in meerdere RRS®- inject Skinboosters onderdeel van de ingredienten is kan het worden toegevoegd voor extra stimulatie van elastine, collageen en synthese van eigen HA.

 

Je vindt Silicium in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

 

RRS®-Inject Silisorg

RRS HA Eyes

RRS HA Strimatrix

RRS®-Inject Tensorlift

IPLase Mask

AD Strimatrix Bodycream

Skin Tech College® 8/15 Zonne- (of stralings) filters

Een UV-filter is een chemische stof die als functie de huid en/of haar dient te beschermen tegen de schadelijke effecten aan ultraviolette straling. Er zijn verschillende zonnefilters;

Chemische zonnefilters zijn organische en ondergaan een chemische omzetting bij contact met UV-straling, waarbij de energie wordt geabsorbeerd en vervolgens wordt afgestaan in de vorm van warmte of infraroodstraling

Minerale ofwel fysische filters zijn inorganisch. Ze leggen een laagje op de huid en beschermen zo tegen UVA- als UVB-straling, en zijn de minst huidirriterende zonnefilters. Minerale zonnefilters zijn hierdoor het meest geschikt voor mensen met een (over)gevoelige huid en kleine kinderen.

Heat shock Proteins (HSP) zijn eiwitten die door cellen worden geproduceerd als reactie op blootstelling aan stressvolle omstandigheden.  Ze helpen bij het hervouwen van eiwitten die beschadigd waren door de celstress. Zie het als een soort warmteschild wat je lichaam opwerpt bij stress zoals UV licht of warmte.

Blue Light Filter is een belangrijke ontwikkeling in huidbescherming. Uit diverse studies blijkt dat kunstlicht (bijv. door beeldschermen) niet alleen schade aan de huid geeft maar ook het dag- en nachtritme van de cellen kan verstoren het is daarom niet raar dat veel zonnebrandcrèmes niet alleen tegen UVA,UVB en UVC beschermen maar ook tegen warmte en kunstlicht.

Je vindt UV filters, HSP’s en Blue Ligth filter in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

 

Skin Tech College® 9/15 | Tyrosinase (remmers)

Het afremmen van pigmentaanmaak

Tyrosinase is een oxidase voor het regelen van de productie van melanine. Dit koperhoudend enzym is aanwezig in plantaardige en dierlijke weefsels en remt de  productie van melanine en andere pigmenten uit tyrosine doordat het oxidatie katalyseert. Tyrosinase vindt je melanosomen die worden gesynthetiseerd in de melanocyten van de huid. Bij mensen wordt het tyrosinase-enzym gecodeerd door het TYR-gen.

Tyrosinase-activiteit is erg belangrijk. Als het ongecontroleerd wordt tijdens de synthese van melanine, resulteert dit in een verhoogde melaninesynthese; hyperpigmentatie dus!

Het verminderen van de tyrosinase-activiteit is gericht op de verbetering of preventie van aandoeningen die verband houden met hyperpigmentatie van de huid, zoals melasma en ouderdomsvlekken. Met tyrosinaseremmers kun je dus pigmentaanmaak afremmen.

Van verschillende polyfenolen, waaronder flavonoïden, vrije radicalenvangers en koperchelatoren, is bekend dat ze tyrosinase remmen. Ook hooggeconcentreerd Vit. C, 4-hexylresorcinol en tranexaminezuur worden steeds meer gebruikt om excessieve aanmaak van melanocyten en de synthese van melanine af te remmen.

Let wel; bestaand pigment verwijder je als behandelaar met peelings, afremming van aanmaak van pigment voornamelijk met topicale middelen zoals crèmes en serums. Combinatie van deze twee resulteert in meer egale huiden.

Je vindt tyrosinaseremmers ofwel pigmentafremmende ingrediënten in de volgende producten van Skin Tech Pharma:

🔹RRS HA Whitening (injectable)

🔹RRS HA Eyes (injectable)

🔹AD Eyes Serum

🔹AD Aclaranse Serum

🔹SkinTech Blending Bleaching Cream

🔹SkinTech Atrofillin  Cream

🔹Benebellum® Fulgora 30/50

🔹Benebellum- Lumina Nightrecover Vit. A+E 

🔹Benebellum Benebellum Lumina vit. C 18% + HA serum

🔹Happy Intim Lightening Cream

🔹Peel2Glow Brightening&Filling

Skin Tech Pharma in de media

Volkskrant

(24 juli 2019)

Interview met Jeannette Hessels in de bijlage ‘Vrouw en gezondheid en huidverbetering’ van de Volkskrant.

Medical Travel – RTL4

(9 december 2017)

Skin Tech Pharma bij RTL4 in het programma Medical Travel.

medicaltravel logo

Elsevier Weekblad

(25 december 2017)

Interview met Esther Vogelenzang van Skin Tech Pharma in de bijlage ‘Huid & Gezicht” van Elsevier.

archief van onze digitale nieuwsbrief