Peelen in de zomer? Met SkinTech®-peelings kan het wel!

 

We hebben allemaal geleerd dat peelingbehandelingen maar beter niet in zonnige periodes kunnen worden uitgevoerd. In gepeelde (dus onbeschermde) huid kan immers hyperpigmentatie ontstaan, en daar zitten onze cliënten niet op te wachten. Maar waar vroeger nog magistrale peelingvloeistoffen werden bereid en er zonder goede nazorg werd gewerkt,  hebben we intussen veel geleerd over de (zonne)schade die de gepeelde huid kan oplopen en is de innovatie doorgegaan..

Met SkinTech® peelings zoals de Easy Droxy (AHA/BHA), Easy Phytic (zelfneutraliserende AHA’s) en Easy TCA (huidverbeterende peeling) kan peelen in de zomer wél!

 

Waarom zijn SkinTech® peelings dan wel veilig in de zomer?

Het ontstaan van hyperpigmentatie is vaak ‘post inflammatoir’, wat wil zeggen dat de ontstekingsreactie pigmentaanmaak (en dus een vlek) veroorzaakt. Verder zorgt zonlicht (UVA en UVB), maar ook warmte, voor activatie van de melanocyten. Om het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) te verkleinen kun je daarom het volgende doen:

 

  • De ontstekingsreactie na de peeling zo snel mogelijk afremmen
  • De huid optimaal beschermen tegen UVA, UVB én warmte

 

En dat is nou precies waar de SkinTech® -peelings & -crèmes zich onderscheiden!

 

Geschikte SkinTech®-zomerpeelings

Easy Droxy en Easy Phytic zijn oppervlakkige peelings, dus het risico op pigmentvlekken is hier verwaarloosbaar. Het zijn prima ‘zomerpeels’ waarmee je een mooie, gladde en stralende huid kunt realiseren. De Easy TCA®, die zowel oppervlakkig als medium kan worden uitgevoerd, is ten eerste geen TCA in water maar TCA in een basesolution (met antioxidanten, vitamines, saponines etc.) die de huid gecontroleerd penetreert. Ten tweede wordt, na het bereiken van de gewenste diepte, het ontstekingsproces direct afgeremd door toepassing van het Post Peel Mask, de unieke crème waarmee iedere Easy TCA®-peeling wordt afgerond en die het risico op complicaties sterk minimaliseert.

 

Post Peel Care

Als je cliënt de doelgerichte SkinTech® crèmes thuis gebruikt, wordt de huid optimaal beschermd.  Blending Bleaching Crème onderdrukt pigmentvorming en Melablock HSP SPF 50+ voorkomt activatie van melanocyten, niet alleen bij licht (UVA/UVB) maar ook bij warmte. Voor mensen met een verhoogd risico op PIH kan IPLase Mask worden ingezet als extra maatregel voor ‘skin stress reduction’ na thermische schade. (Deze crème is overigens ook perfect als aftersun of na een laserbehandeling!)

 

Compliance

Het gebruikelijke post-peel “thuisadvies” blijft ook – juist – in de zomer onverkort van kracht: direct zonlicht zoveel mogelijk vermijden en regelmatig smeren met Melablock HSP SPF 50+.

Als cliënt(e) dit advies èn het gebruik van de post-peel care goed opvolgt, is het risico op een PIH minimaal en kunnen SkinTech® peelings met de bijbehorende nazorgproducten ook in de zomer veilig worden aangeboden.

 

 

                                                                   Skin Tech cleanser                       

Skin Tech Pharma in de media

Medical Travel – RTL4

(9 december 2017)

 

Skin Tech Pharma bij RTL4 in het programma Medical Travel.

 

 

Bekijk de uitzending

Elsevier Weekblad
(25 december 2017)

 

Interview met Esther Vogelenzang van Skin Tech Pharma in de bijlage ‘Huid & Gezicht” van Elsevier.

 

Elsevier

 

 

 

 

Bekijk het artikel

Archief van onze digitale nieuwsbrief