Benebellum®

Intensive Brightening | Tranexaminezuur

Hyperpigmentatie

 

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten, de pigmentvormende cellen. Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten signalen om grote hoeveelheden melanine te produceren, ook liggen er oorzaken die te maken hebben met de afbraak van collageen, defecten in de huidbarrière, oxidatieve stress, zonlicht (niet alleen uva/uvb maar ook (en vooral) HEV (High Energy Visible light), het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen). Recent onderzoek* naar schade aan de huid door straling laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 40 van die schade.

*Mc Daniel et al – 2018

 

De rol van tranexaminezuur, hexylresorcinol, vitamines A, C, E en blue light filter

 

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van deze ingrediënten aangetoond.

 • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
 • Hexylresocinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
 • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigmentaanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine C.
 • Blue light filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

 

 

Skin Tech Pharma introduceert Benebellum®

 

Deze wetenschappelijk onderbouwde productportfolio is gebaseerd op de vier bovengenoemde ‘key ingredients’ en bestaat uit producten voor de behandelaar (professional) en producten voor thuisgebruik (cosmetics) die samen de strijd aangaan tegen hyperpigmentatie en tot een zichtbare huidverbetering leiden.

 

Benebellum Tx kit
Overzicht Benebellum®-producten
 • Beschermende dagcreme met SPF 30 die helpt de vlekkerige huid te verbeteren, inclusief hyperpigmentatie gerelateerd aan huidveroudering en zonneschade.
 • Beschermende dagcreme met SPF 50 die helpt de vlekkerige huid te verbeteren, inclusief hyperpigmentatie gerelateerd aan huidveroudering en zonneschade.
 • Exclusieve en evenwichtige nachtcrème met hooggeconcentreerde vitamines A en E in pure vorm, voor maximale hydratatie en antioxidanteffect.
 • Hooggeconcentreerd vitamine C-serum met hyaluronzuur van een specifiek moleculair gewicht voor snellere absorptie en betere hydratatie van de huid.
 • Medium (TCA) peeling die de epidermis tot aan de basaallaag behandelt. Verbetert de textuur van de huid, zorgt voor versteviging, egalisering en verstrakking.
 • Oppervlakkige peeling met verhelderende eigenschappen om onregelmatige huid, zon- en ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie en vaalheid te behandelen.
 • Zachte, niet schurende Cleanser Foam met tranexaminezuur en andere actieve ingrediënten die zorgen voor een synergetisch effect om de huid te verbeteren.
 • Spot remover oplossing voor uniformiseren van de teint, behandeling van gelokaliseerde vlekken, oplichting van de huid en een stralend effect.